Leestijd: 2 minuten

Salvia Apiana of witte salie is een groenblijvende meerjarige struik maar hier in Nederland niet winterhard.  Het is een veelvoorkomende plant die droge aarde nodig heeft, weinig water en veel zonlicht. Witte salie wordt door de Inheemse Amerikanen al 2000 jaar gebruikt, het proces van het branden van witte salie wordt smudging genoemd met het doel om de energiestromen te verbeteren. 

Wanneer gebruik je witte salie?

Wanneer eigenlijk niet? Mijn beleving is dat je vooral je gevoel hierin moet volgen want dan heeft het ook echt zin. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een fijne belangrijke momenten in je leven die je wilt vieren (bekrachtigen) maar ook juist droevige momenten die je wilt loslaten. Zo is het fijn om de ruimte waar iemand ziek is geweest (of overleden is) te reinigen zodat alle emotie’s die daarbij horen ook vrij zijn om door te stromen en het niet zo blijft “plakken.”

Hoe gebruik je witte salie?

Het smudgen van witte salie is gemakkelijk en kan door iedereen worden gedaan. Maak een bundeltje van je gedroogde blaadjes of koop een zakje of smudge stick. Traditioneel wordt een Abalone schelp gebruikt wat het element water vertegenwoordigt. Hier doe je wat zand in (element aarde) en je “douched” de rook (element vuur) over je heen met een veer (element lucht).

Bij grotere ruimten volg je de muren, ramen en deuren en uiteraard de rook niet direct inademen en na het reinigen goed ventileren. Bij zwangeren mag er niet gereinigd worden.

Vindt je dat allemaal teveel ‘gedoe’ en wil je toch je lichaamsenergie, woonruimte of bedrijf laten reinigen neem dan gerust contact met mij op.